Ексклюзиви
вівторок, 18 листопада 2014 12:01

Українська стрічка "Хворісукалюди" отримала нагороду HumanDOC

Українська стрічка "Хворісукалюди" отримала нагороду HumanDOC
Фото: molodist.com

Документальний фільм українського режисера Юрія Речинського "Хворісукалюди", ("Sickfuckpeople", 2013 р.) отримав Гран-прі Міжнародного кінофестивалю документальних фільмів HumanDOC за найкращий іноземний документальний фільм.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Республіці Польща. Щоправда, на сайті посольства фільм чомусь називається "Хворі люди".

"Хворісукалюди" - це українсько-австрійський документально-драматичний фільм про безпритульних, які переросли наркозалежне дитинство і намагаються розпочати доросле життя. Цей фільм визнано найкращим документальним фільмом на Фестивалі європейського незалежного кіно у Франції. Українська прем´єра фільму відбулася на МКФ "Молодісь-43" у жовтні 2013 року.

Світова прем´єра фільму відбулася в конкурсній програмі фестивалю Hot Docs у Торонто (Канада) навесні 2013 року, після чого стрічка здобула призи "Серце Сараєва" за найкращий документальний фільм на Сараєвському МКФ-2013, "Найкращий документальний фільм" на МКФ "Рейденс"-2013 у Лондоні, "Найкращий повнометражний фільм" міжнародного конкурсу DocsDF-2013 у Мексиці, Ґран-прі МКФ Viennale-2013 у Відні.

Зараз ви читаєте новину «Українська стрічка "Хворісукалюди" отримала нагороду HumanDOC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі