Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 18:31

Українець купив знамениту "Царицю Нілу" за 100 тисяч євро

Знаменита порцелянова скульптура іспанської фірми Lladro "Цариця Нілу" дісталася українському колекціонеру приблизно за 100 тисяч євро. Це один із найдорожчих сучасних порцелянових виробів роботи скульптора Карлоса Феррі.

Про це повідомила Gazeta.ua голова правління компанії Роза Льядро.

"Ми не сподівалися, що першим, хто придбає "Царицю Нілу", стане українець. Ім'я власника ми назвати не можемо – це комерційна таємниця", - сказала Роза Льядро.

"Цариця Нілу" довжиною 160 см була випущена 2006 року лімітованою серією у сто екземплярів. Сьогодні на світовому арт-ринку представлено лише 20 одиниць цієї скульптури. Решта поки не віддають у продаж.

За умовами договору протягом місяця цей шедевр буде перебувати в експозиції Національного музею імені Богдана та Варвари Ханенків в Києві.

В експозиції представлено ще 23 роботи майстрів високої порцеляни іспанської компанії. Частина із них належить сім'ї українських колекціонерів Єгорових.

"Вартість речей, представлених на виставці, перевищує мільйон доларів. З часом їхня ціна лише зростатиме. Тому власник "Цариці Нілу" вигідно вклав гроші", - зазначила Дарія Єгорова.

За оцінками експертів, через рік вартість цієї скульптури може вирости в кілька разів.

У музеї виставлена остання робота іспанських майстрів "Вакханка на пантері". На думку колекціонерів, в майбутньому її ціна буде навіть вищою за ціну "Цариці Нілу".

"Унікальність цієї скульптури в кольорах та відтінках. Майстер використовує палітру, яка складається із трьохсот відтінків. Причому колір закладається в глину, який проявляється лише після обпалювання. Тут головне - вміння майстра, бо вгадати кінцевий результат дуже складно", - зазначив колекціонер порцеляни Олександр Швець.

Зараз ви читаєте новину «Українець купив знамениту "Царицю Нілу" за 100 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі