Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 18:40

Українцям покажуть найкращі французькі фільми минулого року

Українцям покажуть найкращі французькі фільми минулого року
Вечори французького кіно пройдуть з 24 по 31 січня. Фото: КиевВласть

З 24 по 31 січня в Україні пройдуть "Вечори французького кіно". Фестиваль покаже колекцію найкращих нових французьких фільмів.

До програми увійшли чотири картини за участю таких зірок, як Ізабель Юппер, Луї Гаррель, Жан-Луї Трентіньян, Береніс Бежо та Матьє Кассовіц. Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

Відкриє фестиваль стрічка "Молодий Годар" – комедійна біографія від володаря "Оскара" за найкращий фільм Мішеля Хазанавічуса. Фільм розповідає про буремні роки в житті батька нової французької хвилі, режисера Жана-Люка Годара. А саме про його стосунки з молодою дружиною, акторкою Анною Вяземскі. У головних ролях – секс-символ французького кіно Луї Гаррель та зірка "Німфоманки" Ларса фон Трієра Стейсі Мартін. Світова прем'єра "Молодого Годара" відбулася в основному конкурсі Каннського кінофестивалю, де стрічка претендувала на "Золоту пальмову гілку".

Інший фільм "Вечорів французького кіно" з каннського конкурсу – трагікомедія "Хепі-енд" Міхаеля Ханеке. Свою нову роботу дворазовий володар "Золотої пальмової гілки" зняв із зірками французького кіно – Ізабель Юппер, Матьє Кассовіцем та легендарним Жаном-Луї Трентіньяном. У центрі сюжету – велика родина, в якій кожен має свої скелети у шафі.

Монументальний байопік "Роден" Жака Дуайона розповідає про великого скульптора Огюста Родена і жінок, які надихали його на творчість. У головній ролі – Венсан Ліндон, один з провідних французьких акторів сучасності, призер Канн за найкращу чоловічу роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти прийняли грабіжника за Святого Миколая

Жанр французької комедії представляє стрічка "Шукайте жінку" Со Абаді, що розповідає романтичну історію кохання парижан Армана та Лейли. Релігійний брат дівчини не дозволяє їй бачитися з коханим, але Арман не здається: він приходить до них у будинок у вигляді смиренної Шахерезади, з ніг до голови загорнутої у хіджаб.

Фестиваль "Вечори французького кіно" представляють Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні та компанія "Артхаус Трафік". У Києві фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами, в інших містах – в українській озвучці.

Дні польського кіно в Україні відкриє стрічка про гінеколога Михайліну Віслоцьку "Мистецтво кохання" режисера Марії Садовської.

Зараз ви читаєте новину «Українцям покажуть найкращі французькі фільми минулого року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі