понеділок, 29 травня 2017 17:03

"Українці, які ностальгують за кобзонами, уражені бацилою совковості" - Ступка

"Українці, які ностальгують за кобзонами, уражені бацилою совковості" - Ступка
Актор Остап Ступка назвав "бацилою совковості" ностальгію українців за російськими артистами. Фото: ivona.bigmir.net

Актор Остап Ступка пояснив, чому велика кількість українців досі люблять російських артистів і ностальгують за "голубими огоньками". Причину таких вподобань він назвав "бацилою совковості".

Про це йдеться на radiosvoboda.org.

"Українці досі люблять дивитися передачі "Голубий огоньок", де виступають Йосип Кобзон та Алла Пугачова через ностальгію за Радянським Союзом. Багатьом із цих глядачів такі вподобання не заважають відвідувати театр Івана Франка. Але певною мірою це теж ностальгія. Адже кожен має свої спогади про період існування Союзу. Багато й тих, хто категорично не хоче приймати нічого українського, хоча живуть у цій державі. Це прояв інерції, відкидання будь-яких змін", – сказав Ступка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка італійського кіно зіграла в українській комедії

"Повалити пам'ятники вождям комуністичного режиму – це півділа. Значно складніше знищити такі самі у своїй душі. Як, наприклад, ностальгію за "Голубими огоньками". Це як взяти хорошу, якісну машинку для підстригання трави на газонах і покосити усе, щоб "було красиво". Разом з бур'яном, не прополовши його. І далі робити вигляд, що так і треба. А бурян тим часом продовжуватиме рости, бо ви не позбулися його коріння. Багато українців вкорінилися у символіці і атрибутах Радянського Союзу. І досі носять у собі цей елемент, бацилу совковості. Вона дуже небезпечна", – додав Ступка.

Остап Ступка увійшов до 20 найактивніших акторів України. До списку увійшли актори, які найчастіше знімалися у фільмах, що виходили в кінотеатральний прокат за останні п'ять років. Враховували як головні, так і епізодичні ролі.

Зараз ви читаєте новину «"Українці, які ностальгують за кобзонами, уражені бацилою совковості" - Ступка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі