вівторок, 13 квітня 2021 18:17

Герої фільму "Байконур. Вторгнення" пробралися на засекречений військовий об'єкт Росії

Автор: facebook.com
  Дослідник Дмитро Громов (на фото) пробрався на закриту територію казахського космодрому "Байконур", яким нині управляє Росія. Стрічку про експедицію фільмував напарник Громова, режисер-оператор Ангел Ангелов
Дослідник Дмитро Громов (на фото) пробрався на закриту територію казахського космодрому "Байконур", яким нині управляє Росія. Стрічку про експедицію фільмував напарник Громова, режисер-оператор Ангел Ангелов

У мережі з'явився трейлер українського документального фільму "Байконур. Вторгнення" про подорож на засекречену територію космодрому Байконур. Кінотеатральний прокат заплановано на травень.

Дослідник Дмитро Громов та оператор Ангел Ангелов вирушають в експедицію, щоб потрапити на космодром Байконур у Казахстані. Там у законсервованих ангарах стоять радянські космічні шатли "Буран" і "Буря". Головні герої ставлять за мету на власні очі побачити запуск ракети "Союз". Спека, зневоднення, голод, фізичне і психологічне виснаження - не єдині труднощі на шляху. Ризикують потрапити у в'язницю, якщо їх упіймають російські військові, адже на космодромі діє законодавство РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі фільми Docudays UA покажуть онлайн

Стрічку знімали в рамках Insiders Project - циклу документалок у жанрі urban exploration про індустріальні й архітектурні локації з обмеженим доступом. Автори називають проєкт граничним між екстремальною пригодою та історичним дослідженням. Громов та Ангелов подолали 50 кілометрів пустелі і провели близько трьох діб на космодромі, переховуючись від охорони, аби зняти унікальні кадри.

Світова прем'єра відбулася в жовтні торік в рамках 4-го кінофестивалю Kharkiv MeetDocs. Картина отримала гран-прі глядацьких симпатій, встановивши рекорд переглядів.

Фільм з'явиться на українській стримінг-платформі Takflix влітку.

"Ми вирішили, що зробимо кіно для великого екрану, фішкою якого буде не тільки потрапити та дослідити об'єкт, а й спроба зняти з нелегальної точки справжній запуск ракети. Саме в період запусків територія Байконуру патрулюється з посиленою увагою.

Найважче було психологічно. Ми на три доби загнали себе у спекотну бляшанку, далеко від дому, покинувши зону комфорту. Іноді хотілося покинути все і просто піти. Також терпіння потрібно було, щоб пити ковток води на годину, ходити тихо. У таких умовах починаєш бороти свої інстинкти та страх", - каже виданню DTF Magazine режисер фільму "Байконур. Вторгнення" Ангел Ангелов.

Зараз ви читаєте новину «Герої фільму "Байконур. Вторгнення" пробралися на засекречений військовий об'єкт Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі