пʼятниця, 16 вересня 2016 14:43

Україна повернула вкрадені картини на 500 тис. євро

Україна повернула вкрадені картини на 500 тис. євро

Україна передала Нідерландам картини голландських художників ХVII-ХVIII ст. 2005 року з музею Західної Фрісландії в місті Горн. За оцінками експертів, вартість викраденої колекції становить близько 500 тис. євро. Про це повідомляє depo.ua.

Передача відбулася в посольстві Нідерландів в Києві за участю генпрокурора Юрія Луценка.

"Хотів би привітати в першу чергу СБУ, що після 10-річної крадіжки змогла протягом 10 місяців свого розслідування повернути на батьківщину цю красу. Ми бачимо шедеври голландського живопису, відомого на весь світ мистецтва, які повинні приносити задоволення не окремим злодіям, а всьому людству", - заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЧЧИТАТЕ ТАКОЖ: Нідерланди досі не звернулася до Києва щодо викрадених картин

За словами Луценка, це не всі картини і в ГПУ сподіваються, що інші полотна повернуть таким же шляхом.

"Розкривати джерело й механізми отримання картин недоцільно", - додав він.

Надаємо, що з музею нідерландського міста Горн 2005 року викрали 24 картини і 70 срібних старожитностей вартістю майже 10 мільйонів євро. У липні 2015 року на сайті музею з'явилася інформація, що двоє учасників українського добровольчого батальйону мають повну колекцію картин, викрадених із музею. Вони повідомили про це посольство Нідерландів у столиці. Викрадачі просили 50 млн євро викупу за картини.

Зараз ви читаєте новину «Україна повернула вкрадені картини на 500 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі