пʼятниця, 05 березня 2021 15:36

Україна - не Швейцарія, міфи про Донбас та правда про піратство: що дивитися в українському YouTube

Автор: facebook.com
  Французький комікс "Довгий Джон Сілвер" сценариста Ксав'є Дорісона та художника Матьє Лоффре вийшов українською у видавництві Lantsuta. Про твір та його історичну основу у подкасті "Баляндраси" розповів перекладач і піратознавець Виктор Губарев
Французький комікс "Довгий Джон Сілвер" сценариста Ксав'є Дорісона та художника Матьє Лоффре вийшов українською у видавництві Lantsuta. Про твір та його історичну основу у подкасті "Баляндраси" розповів перекладач і піратознавець Виктор Губарев

Які варті уваги відео випускали українські YouTube-канали цього тижня. Gazeta.ua пропонує добірку цікавого свіжого контенту про культуру.

ISLND TV - "Остап Українець @Твоя Підпільна Гуманітарка​: чому Україна — не Швейцарія, мова, природа лайки"

Письменник і перекладач Остап Українець в інтерв'ю блогеру Сергію Іванову розповідає про мову і мовне питання в Україні. Відповідає на запитання, наскільки мова важлива для національної ідентичності, як ставитися до діалектів і суржику, що небезпечніше — русизми чи англіцизми, навіщо українцям міфи про мову, як зробити українську модною.

"Анатолій Дністровий" - "Про польський серіал "Король" | Кіноогляд"

Письменник і художник Анатолій Дністровий розмірковує про те, як польський режисер Ян Матушинський працює з незручним історичним матеріалом у польському серіалі "Король". Знятий торік у жанрі кримінальної драми за однойменним романом Щепана Твардоха. Присвячений періоду міжвоєння в історії Польщі — останнім рокам перед початком Другої світової. Головний герой — польський єврей, колишній боксер і мафіозі Якуб Шапіро.

Ragulivna - "Читанка 31: "Я змішаю твою кров з вугіллям" Олександра Михеда"

Журналістка й блогерка Тетяна Микитенко ділиться враженнями про книжку Олександра Михеда "Я змішаю твою кров з вугіллям. Зрозуміти український Схід". Присвячена культурі, ідентичності та особливостям 6 міст Донеччини й Луганщини.

"Третя Паралель" - "Баляндраси #45 - Віктор Губарев"

Письменник-мариніст та історик Віктор Губарев розкриває подробиці золотої доби морського піратства XVII-XVIII ст., а також говорить про роботу над українським перекладом французького пригодницького коміксу "Довгий Джон Сілвер".

"Загін Кіноманів" - "Зарубіжні фільми, зняті в Україні. Перевізник 3, Сімпсони, Тенет"

Блогер та актор Віталій Гордієнко пропонує пригадати найвідоміші голлівудські та не тільки стрічки, які фільмували в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варто переглянути кожному: п'ятірка найцікавіших фільмів із премії "Золотий глобус"

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки в мережі з'явився новий пізнавальний контент про письменницю. Gazeta.ua зібрала п'ятірку цікавих відео, які вийшли в YouTube.

Зараз ви читаєте новину «Україна - не Швейцарія, міфи про Донбас та правда про піратство: що дивитися в українському YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі