Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2018 19:04

Український фільм може отримати міжнародну нагороду за найкращі спецефекти

Український фільм може отримати міжнародну нагороду за найкращі спецефекти
Українське фентезі "Сторожова застава" номінували на престижну премію. Фото - Tehnot

Український фентезі-фільм "Сторожова застава" Юрія Ковальова представить Україну на фестивалі FICCI BAF Awards в Індії. Стрічку номінували на премію за найкращі візуальні ефекти.
Фільм "Сторожова застава" зняли за книжкою Володимира Рутківського. Шестикласник Вітя через портал часу потрапляє із сучасності в 1120 рік. Давньоруський богатир Ілля Муромець вважає, що це його зниклий племінник. Хлопець допомагає боронити сторожову заставу русичів від загарбників зі сходу. Вітя вчиться стріляти з лука, володіти мечем, звертається по допомогу до давніх слов'янських божеств — Перуна й Велеса, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масово завантажують фільм "Кіборги"

Спецефекти до картини створила київська компанія Postmodern. Вона вже отримувала нагороду FICCI BAF Awards в 2014 році за візуальні ефекти до драматичного міні-серіалу "Метелики" Віталія Воробйова.


Окрім "Сторожової застави", на перемогу у цій номінації претендують американські картини "Той, що біжить по лезу 2049", "Пригоди Паддінгтона-2", "Вартові Галактики-2" та індійський фільм "Бахубалі-2: закінчення".
Вручення нагород відбудеться 5 березня в Мумбаї.


Премія FICCI BAF Awards була заснована в Індії 2004 року. Її отримують найкращі професіонали у створенні візуальних ефектів та анімації.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм може отримати міжнародну нагороду за найкращі спецефекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі