вівторок, 11 липня 2017 22:39

Українські музиканти інтуїтивно знаходять нові стежки в музиці - Любов Морозова

Автор: Сергій Старостенко
 

В Україні вже кілька років відбувається сплеск у розвитку вітчизняної музики. Це пов'язано з енергією, який дав Майдан - каже музичний критик Любов Морозова. Однак за певний час цю енергію можна втратити, якщо її не підтримувати.

- Зараз словом "Майдан" часто спекулюють. Але не заперечиш, що певний поштовх пішов від нього. За певний час ми його втратимо. Але поки що цей запал дав нам певну інерцію руху. Західна Європа більше сконцентрована на технічних моментах в музиці, ніж на емоціях, висловленні почуттів і наївності. Багато речей наші музиканти роблять інтуїтивно, не знаючи, куди йти, і завдяки цьому знаходячи нові стежки. Нам варто розуміти свою силу і не намагатися копіювати захід. Бо ми догнати його не зможемо: там сильна технічна індустрія, фабрика, яку ми в себе так швидко не побудуємо. Наші музиканти сильні відкритістю і щирістю. Ірраціональність і щирість нашої музики — це те, що ми могли б подарувати заходу.

В Україні, як мало де ще в світі, досі живий фольклор. У нас багато виконавців зараз роблять з нього абсолютно конкурентноспроможний продукт, який можна вивозити і показувати, - зазначає Любов Морозова.

Інтерв'ю з Любов'ю Морозовою читайте у наступному номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Українські музиканти інтуїтивно знаходять нові стежки в музиці - Любов Морозова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі