Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2007 17:20

Учасники карнавалу в Ріо виступали у прикрасах. Але без одягу (ФОТО)
9

У Ріо-де-Жанейро (Бразилія) розпал популярних карнавальних святкувань. Вулиці заповнені натовпами туристів зі всього світу, які стають легкою здобиччю для злочинців.






Пік вуличних пограбувань припадає якраз на час карнавалу, коли приїжджають відразу сотні тисяч туристів. Причиною подібних злочинів є низький рівень життя великої частини бразильського населення.







Недалеко від особняків і красивих будівель в основній частині Ріо-де-Жанейро розташовуються фавели - бідні квартали. Фавели - це цілі окремі міста зі своєю інфраструктурою і населенням, яке живе за своїми законами. Звичайний житель Ріо не наважиться наодинці навіть вдень зайти у фавелу - або пограбують або поб"ють. Зате мешканці бідних кварталів відчувають себе господарями і в центрі міста. Під дією наркотиків, часто озброєні групи по 5-8 людей постійно тероризують туристичні райони. Постійні затримання подібних банд мало що змінюють.




Минулого року під гуркіт самби четверо озброєних грабіжників у масках увірвалися до музею "Chacara do Ceu", розташованого в історичному центрі Ріо. Злочинці зуміли відключити охоронну систему і камери стеження, нейтралізували охоронців і викрали декілька найцінніших картин і книгу графіки Пабло Пікассо, а також полотна Матісса, Моне і Далі. Злочинці просто вибігли на вулицю і розчинилися у карнавальному натовпі. Вартість викраденого перевищує $50 мільйонів.
















































Фото REUTERS

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Учасники карнавалу в Ріо виступали у прикрасах. Але без одягу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі