середа, 23 травня 2007 09:02

У Тернополі знесуть радянські пам"ятники

Сесія Тернопільської міськради підтримала заяву фракції Всеукраїнського об"єднання "Свобода" щодо демонтажу символів "імперсько-більшовицького панування" і створила комісію з проведення інвентаризації пам"ятників і пам"ятних знаків у Тернополі.

Коментуючи рішення міськради, лідер Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Олег Сиротюк відзначив: "Сподіваюся, комісія працюватиме швидко і результативно. Думаю, досить двох місяців, щоб винести на обговорення проект рішення міської ради про ті символи тоталітарного режиму, які слід демонтувати. В той же час ця комісія повинна виявити і ті пам"ятні знаки, які потрібно охороняти і максимально поліпшити їх стан".

Необхідність демонтувати пам"ятники радянської епохи депутати фракції ВО "Свобода" аргументували необхідністю підтримати "дії і ініціативи таких європейських країн як Естонія і Польща щодо встановлення історичної справедливості і перенесення, демонтажу пам"ятників та символів іноземного панування на своїх територіях".

10 травня на сесії Львівської міськради 50 депутатів підтримали заяву фракції ВО "Свобода" про створення депутатської комісії, яка б визначила, які символи "імперсько-більшовицького панування" можуть бути демонтовані в місті, пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі знесуть радянські пам"ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі