Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2015 12:01

У прокат виходить комедія від автора фільму "Містер Ніхто"

У прокат виходить комедія від автора фільму "Містер Ніхто"

3 грудня в український прокат виходить сатирична комедія про пригоди Бога у сучасному світі - "Надновий Заповіт". Режисер - Жако Ван Дормель, автор фільму "Містер Ніхто". Бельгія висунула картину на здобуття премії "Оскар" за кращий іноземний фільм.

Бог існує - і, згідно "Новітнього Заповіту", це сварливий чоловік середніх років, який живе з дружиною і 10-річною дочкою Еєю в Брюсселі. Одного разу, не витримавши самодурства батька, Ея тікає з домашнього ув'язнення - і вирушає пізнавати світ.

Роль Бога стала бенефісом популярного бельгійського коміка Бенуа Пульворда. В якості запрошеної зірки в стрічці з'явиться Катрін Денев - вона зіграла просту смертну, яка стала жертвою незвичайного кохання.

Жако Ван Дормель - автор фантастичної драми "Пан Ніхто", володар Золотої камери Канського кінофестивалю за кращий дебют. За словами режисера, ідея фільму народилася з бесіди зі сценаристом Томасом Гюнцігом - в якийсь момент було сказано фразу "Бог існує, і живе в Брюсселі"; слідом за нею прийшла думка, що в релігійних текстах і сюжетах катастрофічно не вистачає жінок. В інтерв'ю Ван Дормель неодноразово підкреслював, що його фільм не покликаний образити релігійні почуття - а, скоріше, розповісти всім відому історію під незвичним кутом.

Прем'єра "Наднового Заповіту" відбулася на Каннському кінофестивалi, де фільм був представлений в рамках "Двотижневика режисерів". Після показу стрічка ван Дормеля удостоїлася 40-хвилинної овації. У Франції "Надновий Заповіт" став хітом прокату, в перший же уїкенд посунувши з лідерів зборів стрічку "Місія нездійсненна: нація ізгоїв".

Бельгія висунула картину на здобуття премії "Оскар" в номінації "Кращий фільм іноземною мовою". Зараз "Надновий Заповіт" претендує на звання кращої комедії року, потрапивши в число номінантів на "європейський Оскар" - премію Європейської кіноакадемії.

"Надновий Заповіт" вийде на екрани українських кінотеатрів 3 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У прокат виходить комедія від автора фільму "Містер Ніхто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі