Ексклюзиви
середа, 09 січня 2019 14:52

У прокат виходить фільм про серійного вбивцю

У прокат виходить фільм про серійного вбивцю
Головний герой фільму "Янгол" у виконанні дебютанта Лоренцо Ферро. www.imdb.com

10 січня в українській прокат виходить аргентино-іспанський фільм "Янгол". 11 жителів Буенос-Айреса стали жертвами 19-річного серійного вбивці.

"Режисер Луїс Ортега, озброївшись реальними подіями, замахнувся на байопік про цілком реального молодого негідника не з бажання зняти кримінальну драму: Карлос крав і вбивав не з жадоби наживи, влади, - пише кінокритик Андрій Алферов. - Це був, швидше за все, підлітковий кримінальний бунт недоробленого Клайда Берроу, причини якого слід шукати у сфері гормонального фону.

Але "Янгол" лише частково можна назвати підлітковою драмою.

38-річний режисер коситься у бік екзистенціальної трагедії про загальну нестерпність життя; трагедії вічних "переміщених осіб", яким ніде немає дому. Ортега розгледів у Карлосі аргентинського Джеймса Діна - бунтаря без причини, вічно молодого героя міфу: Дін розбився в автокатастрофі, прозваний "Янголом смерті" Карлос із 1972-го спочиває в могилі своєї одиночної камери.

Дін був болісно чуттєвий, Карлос - позбавлений будь-якої емпатії, тобто без почуттів як до абстрактних понять добра і зла, так і до будь-якого страждання".

Це дебютна роль аргентинського актора Лоренцо Ферро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали новий трейлер найочікуванішого фільму про супергероїв

Прототипа героя, Карлоса Робледо Пуча, заарештували у 20 років. Засудили на довічне увязнення за 11 вбивств і понад 40 пограбувань. На момент його арешту найтривалішим терміном було 45 років. Проте злочини "Янгола смерті" були такими жахливими, що законодавство змінили, щоб Пуч не вийшов на свободу доти, доки живий хоч хтось із батьків його жертв.

Зараз ви читаєте новину «У прокат виходить фільм про серійного вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі