четвер, 31 березня 2011 18:54

У музеї Ханенків відкрили виставку сучасних порцелянових скульптур
15

Фото: Фото: Наталія Чубенко/Gazeta.ua

В Національному музеї імені Богдана та Варвари Ханенків відкрилась виставка сучасної порцелянової скульптури відомого іспанського бренду Lladro. В експозиції представлено 24 роботи, вартість яких перевищує мільйон доларів. Частина робіт належить українській сім"ї Єгорових.

"Найцікавіший експонат на виставці - це робота Карлоса Феррі "Цариця Нілу". Це найбільша та найяскравіша порцелянова скульптура в світі", - розповіла Дар'я Єгорова.

Цінність цієї композиції полягає у її розмірах (довжина 160 см) та технології фарбування. Коштує "Цариця Нілу" $100 тисяч. Іспанська компанія виготовила лише сто таких скульптур, але у вільний продаж випустила лише 20. На думку експертів арт-ринку, такий штучний дефіцит збільшить ціну непроданих скульптур.

Також на виставці представлена скульптура "Вакханка на пантері" із майбутньої лімітованої серії. На думку експертів з часом ця композиція стане суперницею "Цариці Нілу". Ця робота іспанських майстрів унікальна тим, що скульптура покривається емаллю ще до обпалювання. Це дає можливість урізноманітнити палітру відтінків.

На виставці також виставлені роботи Lladro, які в свій час вважались найбільшими фарфоровими скульптурами. Це такі роботи, як "Прибуття попелюшки" та "Велика мандрівка".

Найбільшу увагу відвідувачів на виставці привернула скульптура "Олені". Саме така робота стоїть в постійній експозиції Брюссельського національного музею в Бельгії, а також в їдальні Японського імператора Хірохіто. Вартість скульптури сягає півмільйона гривень.

Саме ця скульптура, а також інші, які представлені на виставці, надихнули іспанського дизайнера Карлоса Аро на створення колекції жіночих вечірніх суконь високої моди. Ця колекція демонструвалась в найпрестижнішій галереї Лондона Herouds та в інших відомих центрах моди.

Зараз ви читаєте новину «У музеї Ханенків відкрили виставку сучасних порцелянових скульптур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі