Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2015 12:25

У Москві вийшла друком книга про Майдан

 

Видавництво Російського союзу письменників видало книгу Міті Хопти "Майдан ніжності. Київські історії". Блогер, есеїст, pr-фахівець, який в 2013 році став лауреатом російської Національної премії "Письменник року", створив книгу не стільки про політику, скільки про внутрішній пошуку себе і особистої свободи, пише Cultprostir.

"Колись жовто-блакитні прапори замайорять над Москвою на знак початку нової сторінки її історії. А поки наші прапори з'явилися в книжкових магазинах Москви, на обкладинці моєї нової книги. Видав її Російський союз письменників, підозрюю, в цьому жесті було не стільки захоплення прозою автора, скільки демонстрація позиції, адже, за великим рахунком, московська інтелігенція не поділяє агресивні настрої своєї країни. Книга − збірка оповідань, написаних під час душевного підйому країни. Тому вийшла книга про революції − не тільки ті, де люди виходять на вулиці з вимогами до влади, ще й про революції особисті та сокровенні, коли люди наважуються в чомусь собі зізнатися, зробити щось, що не поміщається у власний досвід. Ну, і про кохання в книзі багато, адже лише воно здатне змінити нас до непізнаваності", − зізнався автор.

Зараз ви читаєте новину «У Москві вийшла друком книга про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі