Ексклюзиви
четвер, 17 серпня 2017 14:20

У Криму почалася трансляція українських телеканалів

У Криму почалася трансляція українських телеканалів
На півострові Крим почалася трансяція п'яти українських телеканалів Фото: Вголос

З чонгарської телекомунікаційної вежі на територію окупованого Криму в тестовому режимі розпочали трансляцію українських телеканалів.

Про це повідомив директор компанії "Телемережі України" Петро Семерей, пише на своїй сторінці у Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"На РТС Чонгар (Херсонська область) у тестовому режимі включене цифрове телебачення", – повідомив Костинський.

На територію Північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюють: "UA:Крим" (НСТУ), "5 канал", "Прямий канал", ICTV та "Чорноморська ТРК". З 1 вересня мультиплекс почне працювати в стандартному режимі з потужністю 0,3 кВт, а з 1 листопада – потужністю 1 кВт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технічна помилка: болгарський канал вибачився за карту України без Криму

"Прошу земляків, які проживають в Яни Капу (Красноперекопську), Джанкої, Красноперекопському та Джанкойському районах, спрямовувати свої цифрові антени на Чонгар, ловити сигнал та фіксувати українське мовлення на відео", – зазначив член Нацради.

Сергій Костинський повідомив, що планують створити ще один мультиплекс, в який увійдуть 5 українських телеканалів.

Наступного року Росія побудує телевежу біля кримського Джанкоя. Так хочуть протидіяти роботі української вежі в селі Чонгар на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «У Криму почалася трансляція українських телеканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі