четвер, 16 грудня 2010 19:35

У київській галереї виставили знімки з оголеними моделями (ФОТО)
16

Вчора в київській галереї "Брюс коллекшн" на вул. Артема відкрилася виставка німецького фотографа Олафа Мартенса. На показ виставили 23 його світлини. На них переважно жінки-моделі із яскравим макіяжем та у відвертих образах.

"Його порівнюють з відомим европейським фотографом Гельмутом Ньютоном. Є дві речі, якими Олаф Мартенс прославився. По-перше, це така провокаційність, як у Гельмута Ньютона. Вони обидва демонструють жіноче тіло провокаційно, дуже радикальними методами. Думаю, ви помітили. А інше - він зберігає дух Східної Німеччини. Олаф в своїх роботах використовує посткомуністичну естетику, часто фотографує на якихось військових базах. В нього багато знімків 80-х років, коли Східна Німеччина переживала глибоку кризу", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua куратор галереї Леся Прокопенко.

Представлені на виставці фотографії коштують від 1250 євро. Найдорожчу роботу "Ірина" розміром 80 на 60 можна придбати за 2500 євро. На ній дівчина у спідній білизні фарбує червоною помадою губи перед дзеркалом.

"По європейським міркам — це доволі не дорого. Олаф намагається не завищувати ціни, бо багато тиражів його робіт ще не продані. Крім того, ми відібрали фотографії, які будуть ближчими українському колекціонеру. В нас більше колекціонують щось естетичне і комерційне. Звісно вже з'являються люди, які цікавляться певним автором чи темою. Але частіше купують декоративні красиві фотографії, щоб прикрасити інтер'єр. Тобто критерій відбору — смаки української публіки", - сказала Прокопенко.

Експозиція триватиме до 21 січня.

Фото: Наталя Чубенко

Зараз ви читаєте новину «У київській галереї виставили знімки з оголеними моделями (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі