пʼятниця, 17 грудня 2010 17:49

У Києві Тарасу Прохаську подарували варення

У Києві Тарасу Прохаську подарували варення

Вчора, 16 грудня, український письменник Тарас Прохасько презентував в столичній книгарні "Є" свою нову книгу "Ботакє".

"Ботакє — так кажуть, коли неможливо точно пояснити причини чогось. Бо так є. Коли дитину не плануєш, а вона сама вирішує з'явитись на світ — це ботакє",  — пояснив письменник назву книги.

У книзі зібрані його найкращі твори й ті, які ще не видавались.

"Це книга про уважне життя. Тексти, зібрані в цій книжці дещо нагадують принципи флористики. Вони намагаються бути нагадуванням про нескінченну різноманітність життя, життів", — розказав Прохасько.

Прохасько також зазначив, що ніколи не пише заради потреби.

"Я можу собі дозволити не писати, якщо не хочеться. Пишу те, чого мені не вистачає для читання", — зазначив письменник.

На зустріч з автором зібралось з півтори сотні людей. Черга на підпис стояла протягом години. Книжки продавали по 101 гривні. За декілька днів до презентації вони коштували на десять гривень дешевше. Дехто із присутніх купував одразу декілька примірників.

"Я вишлю "Ботакє" своїм друзям у Польшу. Вони там шаленіють від Прохаська. Навіть, грошей не шкода, коли уявляю, як вони зрадіють", — прокоментував хлопець, який купив одразу п'ять книжок.

25-річна Анна подарувала письменнику банку варення, яке зварила її мати.

"Возила його за собою по всім Карпатам, думала в Івано-Франківську подарувати, але не вийшло зустрітись", - сказала вона.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві Тарасу Прохаську подарували варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі