Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2015 14:38

У Києві пройде міжнародний фестиваль піаністів-аматорів

У Києві пройде міжнародний фестиваль піаністів-аматорів

З 13 по 17 травня в Києві відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль фортепіанної музики "Каштановий рояль" в якому візьмуть участь піаністи-аматори: дорослі та діти, які грають на фортепіано "для себе" та гранд-аматори (піаністи, які мають високий рівень майстерності, в тому числі, можуть мати музичну освіту, але працюють за іншими спеціальностями, а також професійні музиканти інших спеціальностей, які грають на роялі). Про це повідомляє Cultprotir.

Конкурс буде проводитися вже втретє, і за словами організаторів, у такому конкурсі є потреба. Практична мета конкурсу — пропаганда фортепіанного мистецтва, привернення уваги до аматорської фортепіанної творчості і підтримка інтересу до виконавства серед піаністів-аматорів.

Киянка Світлана Москаленко розповіла Cultprostir: "Я буду брати участь у конкурсі вже вдруге. У мене за плечима лише музична школа, але вже 15 років я вдосконалюю свою гру самостійно і зараз з легкістю виконую твори рівня консерваторії. Цей фестиваль - це виклик собі. Можливысть перевірити себе на витримку і майстерність".

У 2013 році в конкурсі взяли участь 34 піаністи з України, Росії та Китаю. Скільки учасників очікується цього року поки невідомо, але за словами організаторів, не менше ніж у минулих роках. З 2014 року фестиваль співпрацює з камерним оркестром "Батуринська скарбниця" та Державним академічним естрадно-симфонічним оркестром України, які беруть участь у конкурсних та концертних програмах.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде міжнародний фестиваль піаністів-аматорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі