середа, 19 листопада 2014 13:52

У Києві покажуть документальний фільм про український "Голлівуд над Дніпром"

У Києві покажуть документальний фільм про український "Голлівуд над Дніпром"

26 листопада в кінотеатрі  "Оскар" в ТРЦ "Гулівер" відбудеться допрем'єрний показ українського документального кінофільму "Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди"  режисера Олега Чорного за сценарієм Станіслава Цалика, знятий 2013 року за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Фільм розповідає про село Бучак, яке починаючи з 1950-х років, завдяки Олександрові Довженку, стало своєрідним Голлівудом над Дніпром. Адже село та його околиці слугували знімальним майданчиком для багатьох класичних кінострічок — "Українська рапсодія" (режисера Сергія Параджанова), "Вечір на Івана Купала" (Юрія Іллєнка), "Сон" (Володимира Денисенко), "Бумбараш" (Миколи Рашеєва та Аркадія Народицького), "Іванове дитинство" (Андрія Тарковського), "Поема про море" (Юлії Солнцевої) тощо.

Історії та маловідомі епізоди зйомок згадують Лариса Кадочникова, Михайло Іллєнко, Олександр Денисенко, Ніколай Бурляєв, Олег Михайлюта ("Фагот"), Любко Дереш та інші. Нині в покинутих хатах живуть нечисленні мешканці Бучака, які грали в масових сценах фільмів. За задумом творців фільму історія Бучака — метафора того, що довелося пережити Україні за останні півстоліття.

Перед початком сеансу (о 19:15) глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з авторами фільму, насолодитися музикою українського гурту "ТАТХАГАТА", дізнатися унікальні історії від Лариси Кадочнікової, Михайла Іллєнка, Олександра Денисенка та інших творців українського кіно, чия творчість безпосередньо повʼязана з місцем "творчої сили" - селом Бучак, що на Черкащині.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть документальний фільм про український "Голлівуд над Дніпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі