четвер, 14 січня 2016 17:10

У харківському видавництві стартував випуск книжкок до 25-річчя України

У харківському видавництві стартував випуск книжкок до 25-річчя України

Наступного року Україна відсвяткує 25-річчя незалежності. Видавництво "Віват" розпочало підготовку до ювілею задовго до офіційної дати свята: нещодавно вийшла з друку перша в лінійці подарунків книжка "Абетка України".

"Абетка України" увібрала в себе ключові поняття, пов'язані з нашою Батьківщиною. У книжці зібрано своєрідний мінімум для ознайомлення з національними символами та досягненнями українців. Тут читач познайомиться з історичними персонами і подіями, фольклорно-етнографічними особливостями, культурою, традиціями країни, здійснить подорож знаменитими місцями.

Книжка зроблена у форматі абетки-словника і написана зрозумілою й цікавою для широкого кола читачів мовою. Усі слова розташовані в алфавітному порядку і супроводжуються яскравими ілюстраціями. Інформація в книжці подана двома мовами: українською та англійською, тож видання може бути використане і як якісний презентаційний продукт, і як подарунок.

Рецензентом книжки виступила Олена Соболєва, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту українознавства. Вона зазначила, що "Абетка України" спонукає українців по-іншому поглянути на видатні, можливо, вже забуті заняття минулих днів, а головне — зацікавить гостей країни і допоможе їм поринути з головою у світ української культури, освоїти гастрономічну специфіку.

"У кожній країні є певний набір понять-символів, з якими асоціюються як громадяни, так і культурний простір у цілому. Незважаючи на те, що у всіх людей цей список особливий і неповторний, існують універсальні знакові явища, фігури і об'єкти, відомі та зрозумілі кожному. Наша "Абетка" чудово оформлена в національному стилі, дуже якісно видана у поліграфічному сенсі й буде відмінним презентом. Книга надійшла до магазинів країни вже в грудні", — зазначила генеральний директор видавництва "Віват" Юлія Орлова.

Зараз ви читаєте новину «У харківському видавництві стартував випуск книжкок до 25-річчя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі