Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2019 19:15

У бутику знайшли замуровану картину XVII cтоліття

У будівлі паризького бутику Oscar de la Renta знайшли замуроване полотно.

Картина 1674 року належить пензлю французького художника Арно де Вуеза. Він був учнем автора версальських інтер'єрів Шарля Лебрена - придворного художника Людовика XIV. На картині зображений французький посол в Османській імперії Шарль Олів'є де Нуантель. Він та придворні в'їжджають в Єрусалим. Де Вуез був змушений тікати з Франції через участь в дуелях, після чого опинився в Константинополі, пише The New York Times.

Несподівану знахідку виявили ремонтники перед відкриттям нового бутику Oscar de la Renta, знімаючи підвісну стелю. Під нею виявилася дерев'яна панель з геральдичними печатками.

"Іноді під час роботи в замку можна відшукати щось подібне, але найчастіше це прихований камін або, може бути, фреска, якщо справа відбувається в Італії. Але в квартирі? У магазині?" - сказала архітектор Наталі Райан, яка працює над дизайном для бутику, додавши, що ніколи не бачила нічого подібного.

Як саме картина опинилася у сховку, невідомо. Імовірно, її заховали під час Другої світової війни. Тепер її неможливо вилучити, не пошкодивши.

Зараз картину реставрує Бенуа Янсон. Реставрація триватиме до травня. До цього часу виконавчий директор Oscar de la Renta Алекс Болен відклав відкриття бутика. Він домовився з власниками будівлі, щоб відреставрувати знахідку за власний кошт. Вона залишиться частиною інтер'єру принаймні доти, доки бренд орендує приміщення. Раніше воно належало магазину Reed Krakoff. У бутику посилять охорону і поставлять особливо міцне скло на вікна.

Автор: KateTJ23
  На картині 3 на 6 метрів зображені французькі маркіз та придворні XVII століття. Полотно сильно потемнішало через безліч шарів фарби та лаку
На картині 3 на 6 метрів зображені французькі маркіз та придворні XVII століття. Полотно сильно потемнішало через безліч шарів фарби та лаку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час ремонту у підземеллі знайшли середньовічний меч

У Парижі вуличний художник Паскаль Бояр намалював стінопис з зашифрованими 0,28 біткоїна (близько $1162).

Зараз ви читаєте новину «У бутику знайшли замуровану картину XVII cтоліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі