Ексклюзиви
пʼятниця, 30 червня 2017 13:58

У балеті "За двома зайцями" містичні зайці поміняли Голохвастових
27

Галя і Голохвастий
Фото: www.facebook.com/kyivoperahouse
Артисти з постановниками
Школа танців
Голохвастов і Проня
Голохвастов і компанія

У Національній опері України відбулася прем'єра балету "За двома зайцями" за п'єсою Михайла Старицького. Це перша хореографічна постановка комедії. Балетмейстер — Віктор Литвинов. Авторка лібретто і виконавиця головної ролі Проні Прокопівни — заслужена артистка України Тетяна Андреєва. Музику написав Юрій Шевченко, костюми створила художниця Анна Іпатьєва. Для жіночого вбрання, зокрема однієї з суконь Проні Прокопівни, вона використала зображення російських рублів кінця XIX-поч. ХХ - "єкатеринок". Спідниці балерин важать в середньому 3 кг. Чоловічі фрако-ватники прикрашають аплікації з картин Марії Примаченко. Сценограф — Сергій Маслобойщиков.


Голохвастових у балеті двоє — молодий Свирид Петрович і старий тапер на паперті Андріївської церкви. У фінальній сцені містичні зайці міняють молодого Голохвастова на старого, ховаючи його за чорним роялем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм про Київ

Зараз ви читаєте новину «У балеті "За двома зайцями" містичні зайці поміняли Голохвастових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі