Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 12:47

Театр "Комеді Франсез" відмінив спектакль через відсутність арабів

Відсутність в трупі паризького драматичного театру "Комеді Франсез" акторів-арабів призвела до закриття постановки "Le Retour au Desert" ("Повернення до пустелі") за п"єсою про війну в Алжирі Бернара-Марі Кольтеса. За задумом автора роль слуги в спектаклі повинен грати араб, але "Комеді Франсез", за відсутністю таких, дала роль білому акторові. Проте брат покійного драматурга визнав, що дирекція театру дуже вільно віднеслася до авторських ремарок.

Сам факт відсутності арабів в трупі "Мольєрівського дому" накликав на директора театру Мюріель Майєтт звинувачення в расизмі. У відповідь мадам Майєтт заявила, що "залучення алжирця на роль алжирця вказало б на тривожну замкненість і нерозуміння того, що є театром". Вона також відзначила, що "наслідуючи таку логіку, китайці не повинні грати Мольєра", і нагадала, що раніше в трупі працювали вихідці з Північної Африки, і, напевно вони з"являться в майбутньому. Позицію директора "Комеді Франсез" розділили багато діячів культури, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Театр "Комеді Франсез" відмінив спектакль через відсутність арабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі