Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2018 19:35

"Така музика для торгових центрів - новинка": провели флешмоб народних пісень

"Така музика для торгових центрів - новинка": провели флешмоб народних пісень
Віртуози фолку проводять флешмоби у столичних ТРЦ. Фото: прес-служба

У столичних торгових центрах "Караван" та "Україна" провели флешмоб з виконання етно-музики.

Акцію влаштував фестиваль "Віртуози фолку", який започатковує європейську практику промо-концертів.

Зокрема у ТЦ "Україна" виступили ансамблі "Зернятко" та "Кралиця". В "Каравані" - "Дніпро", тріо бандуристок "Краля" та гурт Folky Funky.

"Відвідувачі були дещо розгублені, адже така музика для столичних торгово-розважальних центрів – новинка. Але не розходилися, спостерігали здалеку, зупинялися, слухали. Діти більш сміливі, підходили до самої сцени, підтанцьовували і підспівували. Євген Романенко, лідер гурту TaRuta, не стримався і зістрибнув зі сцени, щоб підтримати юних фанаток, і кінець пісні вони уже доспівували разом", - розповідають у прес-службі фестивалю.

"Це нормальна практика для Європи. Свого часу гурт TaRuta виступав у найбільшому торговельному центрі Дубліна, або привернути увагу ірландців до нашого сольного концерту в їхній столиці. Ми співали у найбільш людному місці, використовуючи якусь мінімальну звукопідсилюючу апаратуру, а волонтери роздавали зацікавленим ірландцям флаєри та запрошення на наш сольний концерт. Таку практику варто брати до уваги. Це реклама для самого фестивалю та популяризація українського фольклору", - каже лідер гурту Євген Романенко.

Ще один подібний концерт запланували на суботу в ТРЦ "Lavina Mall". Гратимуть і співатимуть Іванка Червінська, гурт Gypsy Lyre, вокальний секстет ManSound, бандурист-віртуоз Георгій Матвіїв, Національний академічний оркестр народних інструментів під керівництвом Віктора Гуцала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбудеться масштабний фестиваль фолк-музики

18 листопада в столичному Українському домі пройде ІІ Київ-етно-мюзік-фест "Віртуози фолку". Триватиме 12 год. Фестиваль прагне об'єднати всіх, хто у своїй творчості звертається до української народної музики - "автентиків", "академістів", представників сучасних музичних напрямків.

У гала-концерті 18 листопада братимуть участь гурт "ManSound", Руслана, хор "Київ", Іванка Червінська та гурт "Gypsy Lyre", Ніна Матвієнко, "Гуцульська троїста", "ДримбаДаДзига", проект "Володарі стихій", Тарас Силенко, Олена Кулик та ансамбль "Дніпро", лауреати минулого року гурти "Folky Funky" та "Mnishek" та інші Ведучі фестивалю – Юрій Доник та Анна Заклецька.

Зараз ви читаєте новину «"Така музика для торгових центрів - новинка": провели флешмоб народних пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі