Ексклюзиви
субота, 08 грудня 2018 23:45

"Так це не про Гаріка книжка?" - 5 фактів з життя відомого видавця

"Так це не про Гаріка книжка?" -  5 фактів з життя відомого видавця
Видавець Олександр Савчук - автор 20 друкованих праць, присвячених українській традиційній культурі, та упорядник понад 25 наукових видань. Фото: Віктор Фоменко

Першу книжку Олександр Савчук зробив у 9 років. З 2010-го займається видавництвом професійно. Спеціалізується на українознавчих виданнях з мистецтва, архітектури, етнографії, музикознавства.

Gazeta.ua пропонує цікаві факти з життя видавця:

Перша книжка була детектив про 4 бурундучків - за мотивами популярного тоді мультика "Чип і Дейл". Написав її, зшив, зробив обкладинку.

До 2010-го кілька років видавав книжки, але своєї фірми не мав. Якось прийшов чоловік і сказав, що хоче видати книгу - є державне фінансування. Я швиденько відкрив банківський рахунок. Коли ж прийшов до цього чоловіка з договором, то виявилося, що вдома його немає. І скільки йому не телефонував і не розшукував, більше ніколи не бачив.

Наш стандартний підхід - 100 друкуємо, а далі дивимося. Може піти, а може ні. "Гуцульщина", на яку менше всього розраховував, була досить успішна. Дійшли майже до 500 примірників.

Найменший наклад у книги Григорія Повлуцького "Дерев'яні та муровані храми України" - першого українського архітектурознавого дослідження. Не етнографічний, а саме архітектурний аналіз. Ми його опрацювали, зробили покажчики, проілюстрували сучасними фотографіями. І рівно 100 чоловік, які про це знали і мріяли, купили книжку буквально в перші місяці. І все. Заплановані 300 примірників так і залишилися на папері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не міг би жити в Києві" - видавець Олександр Савчук

Цьогоріч на "Книжковому Арсеналі" презентував хрестоматію Василя Кричевського. Підійшов збуджений чоловік. "Нарешті, - вигукнув він. - Я так довго чекав". Коли відкрив книгу, розчаруванню не було межі. "Так це не про Гаріка книжка?"

Повне інтервю Олександра Савчука читайте в журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Так це не про Гаріка книжка?" - 5 фактів з життя відомого видавця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі