четвер, 30 серпня 2012 05:40

Степан Галябарда заспівав над своєю зіркою у Тернополі
5

Фото: Gazeta.ua

Учора у центрі Тернополя урочисто відкрили дві зірки в Алеї зірок. Таким чином у місті вшанували відомих у краї і не тільки людей -- нині покійного директора Тернопільського академічного драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Михайла Форгеля та живого поета-пісняра Степана Галябарду.

"Михайла Форгеля знали всі. Він відновив фестиваль Тернопільські театральні вечори. До нас приїжджали творчі групи із Сербії, Македонії, Болгарії, Польщі. За його керівництва наш театр одним із перших в Україні отримав звання академічного", - пригадав на урочинах головний режисер театру Олег Мосійчук.

А другий володар зірки на вулиці Сагайдачного Степан Галябарда приїхав на відкриття і заспівав кілька власних пісень.

"Про ідею із зіркою я вперше почув ще минулого року, коли мав концерт у  Березолі в Тернополі. Чесно кажучи, не вірив, що це здійсниться. Але тепер я дякую Богу, що живий і навіть можу потоптатися по власній зірці", - сказав він і справді став на зірку.

Галябарда подякував начальнику міського управляння культури Олександру Смику, а для мера Сергія Надала навіть виконав вальс. Щоправда, ні мер, ні півсотні глядачів так і не наважилися танцювати.

Зазначимо, Алею зірок у Тернополі відкрили на День міста 28 серпня минулого року. Тоді встановили перші чотири зірки на честь художника Івана Марчука, співака Анатолія Горчинського, поета Бориса Демківа та громадського діяча Ігоря Герети.  А Олександр Смик казав, що у майбутньому вся вулиця буде Алеєю зірок.

Зараз ви читаєте новину «Степан Галябарда заспівав над своєю зіркою у Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі