Ексклюзиви
понеділок, 03 квітня 2017 14:04

Співак став лауреатом "Оскара", "Ґреммі" та Нобелівської премії з літератури

Співак став лауреатом "Оскара", "Ґреммі" та Нобелівської премії з літератури
Співак Боб Ділан під час виступу. ФОТО: fdlx.com

3 квітня 1965 року в англійських музичних чартах вперше з'явилась композиція Боба Ділана. Пісня Subterranean Homesick Blues зайняла 39-ту сходинку і протрималась у сотні найкращих протягом наступних 12 тижнів.

Текст пісні доволі безглуздий і незв'язний. Алк всі ці уривчасті фрази поєднуються із загальною картиною квапливого міського життя, в якому жило розчароване в усьому молоде покоління середини 1960-х.

До 1979 року Боб Ділан випустив ще 11 синглів, що займали перші місця у хіт-парадах. 1988 року він став членом Залу слави рок-н-ролу, а 1991-го отримав "Ґреммі" за творчий доробок упродовж життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меломанів здивував сольний альбом барабанщика гурту The Beatles

Боб Ділан (1941) – американський співак, композитор, поет і гітарист, з лірики якого запозичено багато крилатих фраз. Його музика вплинула на творчість великої кількості композиторів-піснярів. Володар премій "Ґреммі" та "Оскар". Лауреат спеціальної "Пулітцерівської премії" (2008) – "за визначний вплив на популярну музику й американську культуру за допомогою ліричних композицій виняткової поетичної сили". Лауреат Нобелівської премії з літератури 2016 року "за створення нових поетичних експресій в американській пісенній традиції".

Зараз ви читаєте новину «Співак став лауреатом "Оскара", "Ґреммі" та Нобелівської премії з літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі