вівторок, 16 січня 2018 17:27

Сьогодні відзначають Всесвітній день The Beatles: найкращі пісні гурту

Сьогодні відзначають Всесвітній день The Beatles: найкращі пісні гурту
The Beatles дебютували на відкритті клубу Cavern в Ліверпулі. Фото: rockcult.ru

16 січня 1957 року гурт The Beatles дебютував на відкритті клубу Cavern у Ліверпулі.

У цей день Gazeta.ua пропонує згадати найкращі пісні The Beatles.

1. Hey Jude ("Хей, Джуд")

Це найпопулярніша балада ліверпульскої четвірки. Вийшла 1968 року. Пол Маккартні написав пісню, щоб підтримати сина Джона Леннона - Джуліана. Він тоді емоційно тяжко переживав розлучення батька із Сінтією Леннон. За версією журналу Rolling Stone, композиція займає 8 позицію в списку найкращих пісень усіх часів.

2. I Want to Hold your Hand ("Я хочу тримати тебе за руку")

Хіт створили 1963 року. З нього почалося так зване "британське вторгнення" в США. До моменту виходу платівки в Британії, на неї було понад мільйон замовлень. На січень 1968 року продали 1 млн 509 тис. примірників синглу.

3. Let It Be ("Хай буде так")

Пісня вперше зазвучала 1970 року. Пол Маккартні говорив, що задум Let It Be прийшов уві сні: "Я відчував себе щасливим після цього сну". Музикант побачив свою матір, яка померла від раку, коли йому було 14 років. У сні вона сказала: "Все буде добре, просто нехай буде так". Цей сингл став останнім у The Beatles перед тим, як Маккартні оголосив про свій вихід з групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі фото Джона Леннона знайшли серед купи сміття

4. She Loves You ("Вона кохає тебе")

Цей сингл зазвучав вперше 1963 року. Його копій продали найбільше за всю історію The Beatles.
Пісню написали Пол Маккартні та Джон Леннон під час туру Великою Британією. 2000-го Маккартні згадував: "Ми засіли на кілька годин в номері готелю і написали її, сидячи з гітарами прямо на ліжках один навпроти одного - Джон і я". Цю композицію задумували як пісню "з відповіддю", в якій двоє співали "Вона кохає тебе", а двоє інших відповідали: "Так, так".

5. Help! ("Хелп/Допоможіть")

Пісню заспівали вперше 1965 року. Сингл зайняв 29 позицію в рейтингу "500 найкращих пісень усіх часів", за версією журналу Rolling Stone.
Джон Леннон написав цю пісню, щоб висловити стрес, в якому він опинився через швидке зростання популярності гурту. Вона стала однією із його найулюбленіших.
Окремі фрази із пісні обігруються у популярних британських серіалах та мультфільмах. Гурт також зняв фільм-пародію на "Володаря кілець", який назвали Help.
Радянські студенти 1980-х вірили, що її потрібно послухати перед екзаменом, щоб отримати гарну оцінку.

8 травня 1970 року вийшов у світ 13 альбом Let It Be гурту The Beatles. За місяць до того колектив розпався. Спочатку Пол Маккартні виступив з офіційною заявою в пресі, заявивши, що більше не збирається ні складати музику, ні виступати з колишніми колегами. А також не буде продовжувати співпрацю з Ленноном. Розгніваний Джон відповів, що Пол пішов не з власної волі, а був звільнений.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають Всесвітній день The Beatles: найкращі пісні гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі