середа, 25 листопада 2020 14:34

Сестри Тельнюк презентували джазовий альбом

Сестри Тельнюк презентували джазовий альбом
Дует "ТЕЛЬНЮК:Сестри" випустив джазовий альбом "Тельнюк: In Jazz". Записали разом із музикантом Усеіном Бекіровим. Фото: facebook.com

Співачки сестри Тельнюк випустили джазовий альбом "Тельнюк: In Jazz". Став ювілейною, 20-ю платівкою вокального дуету.

Проєкт створили з джазовим піаністом і композитором Усеїном Бекіровим. Містить знакові пісні виконавиць у новій обробці.

"Знайомство сестер з Усеїном Бекіровим відбулося в лютому 2020 року. Вони почули його наживо під час концерту як лідера джазового квінтету й відчули експресію, що їм близька. На пропозицію помузикувати разом той погодився із радістю", - пише інтернет-журнал Kаrabas LIVE.

До альбому потрапили 7 композицій, написаних у 1990-х та 2000-х: "Я знаю…", "І тоді…", "Кленовий листочок", "Жовта кульбаба. Harlem", "Минає час", "Фламінго" та "Мені снилась бабуся…". Остання - на вірші Ліни Костенко, інші - поезія Галі та Лесі Тельнюк та їхнього батька Станіслава Тельнюка із музикою Лесі.

Раніше ці пісні виконували в арт-рок стилістиці з традиційним звучанням, а також у супроводі бандури. Входили до різних студійних альбомів дуету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премія Jäger Music Awards: відзначили майстрів української незалежної сцени

"Для колаборації з Усеїном ми обрали пісні без надмірного драматизму, про любов і ніжність. Коли ми їх переслухали, були шоковані й вражені: які вони красиві й наскільки вони хвилюють нас і зараз. Але пройшов час, і у нас змінився погляд на ті речі, про які співалося раніше. Ми стали доросліші. Це пісні, в яких є поле для імпровізацій та пошуку музичного польоту", - каже Галя Тельнюк.

"Музика сестер дуже цікава, вражає добротою й теплотою, щира, - говорить Усеїн Бекіров. - Я експериментую багато років, з'єдную етнічні мотиви - український фольклор, кримськотатарський, сербський - із джазом. Роблю це, як відчуваю, як навчений. Арт-рокова музика мені близька, я нею раніше захоплювався. Композиції сестер довелося ритмічно спростити, аби джазові музиканти могли імпровізувати, хоча джазова структура, внесена в ці композиції, теж складна".

Концертна онлайн-презентація платівки відбулася на YouTube-каналі гурту "ТЕЛЬНЮК: Сестри".

"Як це красиво, вишукано, смачно! Гармонія гармоній... Космос смислів та образів! Хочеться, щоб цей спів, ці чарівні вірші та музика лунали вічно", "Неймовірне звучання, поринаєш з головою", "Пів години насолоди", - пишуть слухачі в коментарях.

За словами Галі Тельнюк, зараз дует розпочинає роботу над новою програмою, яка для багатьох може бути неочікувана. Це різдвяні пісні.

Зараз ви читаєте новину «Сестри Тельнюк презентували джазовий альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі