четвер, 15 листопада 2012 17:13

Найбільш ранній фільм Хічкока показують в інтернеті

Найбільш ранній фільм Хічкока показують в інтернеті
Фото: kinopoisk.ru

Протягом двох місяців в інтернеті буде демонструватися "Біла тінь" - самий ранній фільм Альфреда Хічкока, який зберігся.

Він з'явився на сайті Національного фонду збереження фільмів (США), завдяки підтримці відеосервісу Fandor.com та більше сотні любителів кіно, які пожертвували гроші в рамках оголошеної в інтернеті кампанії по збору коштів для відновлення та збереження історичних плівок.

Від картини, знятої у 1924 році, до наших днів дійшла лише половина - три з шести котушок з плівкою. Їх знайшли в Новозеландському кіноархіві у Веллінгтоні серед неідентифікованих американських целулоїдних кіноплівок. Вважається, що інших екземплярів плівки з фільмом не існує.

У титрах мелодрами "Біла тінь" (The White Shadow), дія якої відбувається в Парижі, Альфред Хічкок вказаний як асистент режисера, художник-постановник, сценарист і редактор монтажу. Під час роботи над фільмом йому було 24 роки, повноцінний повноцінний режисерський дебют Хічкока - "Сад насолод" (Pleasure Garden) - відбувся в 1925 році.

Зараз ви читаєте новину «Найбільш ранній фільм Хічкока показують в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі