понеділок, 18 грудня 2017 12:25

Різдво по-українськи показали у Франції

Різдво по-українськи показали у Франції
Відбувся український фестиваль "Різдво в королівстві Анни Київської". Фото: Facebook

У французькому місті Санліс вперше відбувся український фестиваль "Різдво в королівстві Анни Київської".

"Вперше за підтримки України, у французькому Санлісі організовано український фестиваль "Різдво в королівстві Анни Київської". Українська культура та традиції, принесені на французьку землю Анною Ярославною більш ніж десять століть тому, і нині живуть та зігрівають серця людей!", – пише посол України у Франції Олег Шамшур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як київська красуня стала першою українською акторкою Голлівуду

Під час фестивалю присутні могли ознайомитися з українськими різдвяними культурними та духовними традиціями. Відбувся концерт, вистава святого Миколая для дітей, український різдвяний ярмарок. Відвідувачі скуштувати традиційні українські страви, йдеться на Facebook-сторінці Культурного центру Анни Ярославни у Франції.

2 грудня 1015 року великокняжий престол у Києві посів Ярослав Мудрий – син Володимира Великого, внук Святослава Хороброго. Він правив Київською Руссю 35 років, безперервно воюючи. У цей період князівство досягло вершин військової могутності. 7 династичних шлюбів уклав для своїх дітей Ярослав Мудрий. За це його називали сватом Європи. Анна Київська - дочка Ярослава Мудрого.

Зараз ви читаєте новину «Різдво по-українськи показали у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі