понеділок, 19 березня 2018 15:35

Ройтбурда призначили директором Одеського художнього музею

Ройтбурда призначили директором Одеського художнього музею
Ройтбурд очолить Одеський художній музей. Фото: Uanews.odessa.ua

Голова Одеської ОДА Максим Степанов призначив українського художника Олександра Ройтбурда директором Одеського художнього музею.

З Ройтбурдом уклали контракт на 5 років. Під час брифінгу художник розповів, що збирається робити на посаді. Насамперед, хоче зробити музей відкритим та сучасним.

"Це не означає, що в ньому треба виставляти лише сучасне мистецтво, зняти шедеври і розвісити свої картини. Можна зробити інші акценти експозиції. Основна маса робіт залишиться на своєму місці. Історична складова музею залишиться такою, якою її зробили засновники", - розповів художник.

Крім того, Ройтбурд додав, що музей має запустити сучасний сайт, стати дружнім до туристів та дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеська влада цькує художника Ройтбурда

6 грудня 2017 року художник Олександр Ройтбурд став переможцем конкурсу на заміщення вакантної посади директора музею. Понад два місяці обласна рада відмовлялася призначати його на посаду, підбурювала проти нього одеситів. Причиною затягування стало те, що, на думку депутатів, посаду має зайняти не творча особистість, а хазяйновитий і розважливий менеджер.

Зараз ви читаєте новину «Ройтбурда призначили директором Одеського художнього музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі