Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2018 01:15

Рецепт українського борща вноситимуть до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Рецепт українського борща вноситимуть до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Борщ буде охороняти ЮНЕСКО. Фото:

Через пару років український борщ може стати об'єктом нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Для початку потрібно внесення борщу в Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини. Цю ініціативу підтримало Міністерство культури, повідомляє ініціатор акції Олексій Дорошенко у себе в в Facebook.

"Асоціація постачальників торговельних мереж України звернеться до найвідоміших кухарів України щодо рецепта борщу, який можна вважати класичним. Оскільки рецептів борщу багато, і вони відрізняються в багатьох регіонах нашої країни, то знайти класичний борщ, який ще готували наші предки, є важливим завданням", - пише він.

Клопотання про включення до Національного реєстру Мінкультури приймає два рази в рік, до 15 квітня і 15 жовтня. Останнім часом подачі заявки в Організацію Об'єднаних Націй - до 1 лютого 2019 року. В ЮНЕСКО розгляд питання займає 1,5 року.

На даний момент від України в цей список входить петриківський розпис і козацькі пісні Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили проморолики про туристичні переваги України

Що стосується їжі, то об'єктами нематеріальної культурної спадщини вважаються приготування неаполітанської піци, культура приготування і заломлення турецької хлібної коржики - лаваша, катирми, жупкі, юфкі і навіть середземноморська дієта.

Зараз ви читаєте новину «Рецепт українського борща вноситимуть до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі