четвер, 28 січня 2016 11:51

Рада затвердила основні функції Українського інституту книги

Рада затвердила основні функції Українського інституту книги
Фото: school.xvatit.com

Верховна Рада України затвердила основні функції Українського інституту книги.

Відповідний проект закону № 3084 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері" у другому читанні підтримали 232 народних депутата.

Передбачається, що Український інститут книги на підставі делегованих повноважень здійснює, зокрема такі функції: створення і реалізація проектів та програм популяризації української літератури в Україні та за кордоном, фінансування перекладів української літератури іншими мовами та іноземної літератури українською мовою, а також реалізація національно-культурних державних цільових програм, пов'язаних з популяризацією української книговидавничої продукції в Україні та за кордоном, підтримкою книговидавничої справи, бібліотек і бібліотечної справи, популяризацією читання, створенням перекладів.

Інститут книги буде неприбутковою державною установою. Директор Інституту книги призначатиметься на п'ять років за результатами конкурсного відбору.

Зараз ви читаєте новину «Рада затвердила основні функції Українського інституту книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі