Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2017 16:27

Зниклий чоловік хотів викупити у сестри батькову хату
8

Вистава театру "Золоті ворота" "Тато, ти мене любив?"
Фото: www.facebook.com/stas.jirkov

11 та 12 жовтня у київському театрі "Золоті ворота" відбулася прем'єра вистави "Тату, ти мене любив?". Режисер Станіслав Жирков поставив спектакль за п'єсою сучасного білоруського драматурга Дмитра Богословського.

- Неймовірно, просто душу перевернуло. Пройняло до сліз. Спектакль змінює ставлення до рідних. Хочеться подзвонити батькам, спитати "Чи любите ви мене?" - каже глядачка Лідія.

Головному герою Олександру постійно сниться померлий батько. "Тату, ти мене любив?" - запитує у сні чоловік. Замість відповіді чує безкінечні поради про те як чистити колодязь. За порадою Олександр звертається до медіума Альберта, який має здатність спілкуватися з душами померлих. Але в цей час дружина і донька екстрасенса знаходяться в комі, й в його голові звучать лише їх голоси. Багатій, який збив на машині рідних Альберта платить йому за мовчання в суді. Гроші медіум віддає Олександру. Допомагає йому викупити у старшої сестри батьківську хату. За декілька днів до Альберта вже звертаються сестри зниклого, за сюжетом, Олександра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побачимо якісно інший театр Франка: критик про обрання головного режисера

- Старша сестра Олександра приїхала з Америки і хоче продати батьківську хату. Ще одна має трьох дітей, знімає квартиру в райцентрі. Третя- самотня вчителька молодших класів, алкоголічка. Колись рідних людей об'єднує лише бажання отримати гроші. Боляче в цьому впізнавати щось своє, розуміти, що навіть родичі можуть, насправді, бути зовсім чужими людьми. У виставі герої задумуються про минуле, хочуть знайти відповіді на старі запитання. А ти бачиш, що їм би з теперішнім розібратися, а не ганятись за спогадами. - говорить глядачка Олена Кравченко.

Головну роль у виставі грає Роман Ясиновський, якого запросили з театру "Дах". Батька головного героя Дмітріча втілив актор київського ТЮГу Олександр Ярема.

- Герої вистави щось намагаються вирішити разом, нагадати собі та іншим, що вони сім'я. Але так само залишаються самотніми. Медіум Альберт, ніяк не може розмежувати своє життя і проблеми інших. Він думає, що може допомогти, та, насправді, додає плутанини. Складно говорити про спектакль одразу після перегляду. Глибокий, цікавий, з гумором. Але над таким ще треба думати, переварювати, - ділиться враженнями актриса Тала Калатай, яка відвідала прем'єру як глядачка.

Вистава "Тато, ти мене любив?" перша прем'єра 38-го сезону київського театру "Золоті ворота" . Цьогорічне гасло #Сезон_безвіз. Протягом цього року в театрі свої постановки представлять режисери із Франції, Білорусі, Грузії, Польщі та Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Зниклий чоловік хотів викупити у сестри батькову хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі