вівторок, 21 листопада 2017 09:20

Президент Річард Ніксон вразив хистом до музики

Президент Річард Ніксон вразив хистом до музики
37-президент США Річард Ніксон вмів грати на п'яти інструментах. Фото: flavorwire.com

21 листопада 1959 року Річард Ніксон зіграв дуетом з коміком Джеком Бенні.

Під час виступу Бенні грав на скрипці. Ніксон приєднався до нього за роялем. Збереглося лише 47 секунд запису цього дуету.

На той час Річард Ніксон був віце-президентом за президентства Дуайта Ейзенхауера. Через 10 років став президентом США.

Мати Ніксона наполягала, щоб її син ще з дитинства вчився музики. Спочатку тренувався за сімейним роялем. Згодом опанував саксофон, кларнет, скрипку та акордеон.

Ніксон неодноразово демонстрував свої музичні таланти після дуету з Джеком Бенні. В 1963 році виступив у вечірньому телевізійному шоу Джека Паара. Зіграв свій концерт під назвою "Richard Nixon Piano Concerto #1".

Вже на посаді президента Ніксон зіграв для композитора і піаніста Дюка Еллінгтона пісню "Happy Birthday". Музиканта нагородили президентською медаллю Свободи у день його народження.

У 1974 співачка Перл Бейлі виступала на заході в Білому домі. Переконала Ніксона вийти на сцену й акомпанувати їй на фортепіано. "Ви не граєте так добре, як я співаю. Але я не вмію так добре співати, як ви керуєте країною", - підлещувалася Бейлі до президента. Вже за кілька місяців він подав у відставку через Вотерґейтський скандал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали кадри фільму про розслідування злочину міноборони США

Річард Ніксон — 37-й президент США. Увійшов в історію як перший американський президент, який добровільно склав свої повноваження. 1974-го подав у відставку після Вотерґейтського скандалу. Ніксона підозрювали у причетності до спроб встановити пристрої для підслуховування у штаб-квартирі Демократичної партії під час виборчої кампанії 1972 року. Помер 1994 року у віці 81 року.

Зараз ви читаєте новину «Президент Річард Ніксон вразив хистом до музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі