Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2019 21:45

Презентують книжку Олександра Бойченка

Автор: rozetka.com.ua
  Чернівецький письменник Олександр Бойченко презентує збірку новел та есе "Країна за Збручем"
Чернівецький письменник Олександр Бойченко презентує збірку новел та есе "Країна за Збручем"

1 лютого в київському Домі освіти і культури "Майстер Клас" відбудеться презентація книжки чернівецького письменника Олександра Бойченка "Країна за Збручем". Це збірка новел та есе, які автор писав для сайту "Збруч" і журналу "Країна" впродовж двох останніх років. Вийшла у "Видавництві 21".

"Я не писав увесь 2016 рік і почав із настанням 2017-го, - розповідає Олександр Бойченко. - Оскільки я писав одночасно для "Збруча" і для "Країни", то в один момент мене хвилювали схожі теми. Але зі "Збручем" у нас була домовленість писати щось важливе і серйозне, а з "Країною" - якісь такі легші життєві історії. Наприклад, для "Збруча" я готував текст про мовну проблему з аналізами і стрункою логікою, а в "Країну" – якусь веселу історію на ту ж тему.

Коли писав для цих видань, то знав, що колись видам ці тексти окремою збіркою. Хотів, щоб це читалося як книжка. Таким чином, "Країна за Збручем" - це книжка-міст. Міст, перекинутий від ґрунтовних, аналітичних текстів до гумористичніших. Між різними жанрами й стилями. Трагічним і комічним. Ліризмом і сарказмом. Між приватно-побутовим і соціально значущим".

У збірці короткої прози Бойченка особливо виразними є теми мови, прокрустинації (термін автора - твердження, що відмінностей немає там, де вони є. - Gazeta.ua), політкоректності та її меж.

"Бойченко – добрий симулянт, - каже письменник Андрій Любка. - У нього текст, який можна вважати публіцистичним, є навіть оповіданням. Для різних видань симулює написання публіцистики, а насправді друкує там оповідання".

Автор вже презентував книжку "Країна за Збручем" у Луцьку, Чернівцях і Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я повільно скинула свою нічну сорочку, гола підійшла до незнайомця"

Олександр Бойченко – літературознавець, критик, есеїст, публіцист, перекладач, літературний редактор. Народився 15 грудня 1970 року. Закінчив Чернівецький університет імені Юрія Федьковича 1992 року. До 2008 року був викладачем своєї альма-матер, працював на кафедрі теорії та історії світової літератури. У 2002-2010 роках співредагував (разом із Юрієм Андруховичем) інтернет-часопис "Потяг 76". У різні часи писав літературно-критичні та інші статті для таких видань, як "Дзеркало тижня", "Книжник-Review", "Post-Поступ", "Український Журнал". Нині – колумніст журналу "Країна" та інтернет-видання "Збруч". Автор різножанрових збірок текстів "Щось на кшталт шатокуа" 2003 року, "Шатокуа плюс" 2004-го, "Аби книжка" 2011-го, "Мої серед чужих" 2012-го, "Більше / менше" 2015-го та "50 відсотків рації" 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Презентують книжку Олександра Бойченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі