Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 11:12

Претендента на "Оскар" від України показали членам кіноакадемії

Претендента на "Оскар" від України показали членам кіноакадемії
Фільм "Рівень чорного" претендує на "Оскар" від України. Фото: nv.ua

Фільм Валентина Васяновича "Рівень чорного" презентували членам Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, які визначають переможців премії "Оскар". Фільм українського режисера представляє Україну в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Про це повідомляє Держкіно.

Показ організували у Лос-Анджелесі спільно з виданням The Wrap. На ньому був присутній Валентин Васянович. Після фільму відповів на запитання аудиторії.

"Рівень чорного" – історія про 50-річного фотографа, який переживає кризу середнього віку. Фільм був відзначений премією FIPRESCI на Одеському кінофестивалі та брав участь в основному конкурсі міжнародного кінофестивалю у Коттбусі.

Серед інших претендентів на перемогу "Вірний. Пристрасть і злочин" (Бельгія), "Тіло і душа" (Угорщина), "Квадрат" (Швеція), "Хепі-енд" (Австрія), "На межі" (Німеччина).

Фільми, що увійдуть до короткого списку премії, оголосять на початку 2018 року. Нагороди вручать 4 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращий фільм року

У вересні видання The Hollywood Reporter включило фільм "Рівень чорного" до списку 15 ймовірних претендентів на потрапляння в шорт-лист премії "Оскар" за "Найкращий фільм іноземною мовою".

Зараз ви читаєте новину «Претендента на "Оскар" від України показали членам кіноакадемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі