Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2013 12:14

Правила музичного конкурсу "Євробачення" зробили жорсткішими щодо голосування

Правила музичного конкурсу "Євробачення" зробили жорсткішими щодо голосування

Конкурс популярної музики "Євробачення" оголосив про зміну правил голосування. У першу чергу зміни стосуватимуться системи голосування національних журі країн-учасниць.

Склад національного журі відтепер має бути оприлюднений 1 травня - за кілька днів до першого півфіналу конкурсу. Раніше він не розголошувався аж до фіналу "Євробачення". Крім того, згідно з новими правилами, після фіналу будуть опубліковані результати голосування кожного окремого представника національного журі на всіх етапах конкурсу.

Також оргкомітет "Євробачення" запропонував внести корективи у формування складу національного журі. Суддями як і раніше можуть ставати професіонали з музичної індустрії і зірки шоу-бізнесу, але за умови, що вони не були членами журі в минулому або позаминулому році. Експерти вважають, що посилення правил може надалі припинити будь-які маніпуляції з голосуванням.

З приводу голосування на "Євробаченні" неодноразово виникали скандали. Зокрема, в 2013 році представники деяких країн, зокрема Росії і Білорусії, поскаржилися на некоректний підрахунок голосів і можливий підкуп членів журі.

Зараз ви читаєте новину «Правила музичного конкурсу "Євробачення" зробили жорсткішими щодо голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі