четвер, 25 січня 2018 12:04

Порошенко призначив стипендії для молодих письменників: названі суми

Порошенко призначив стипендії для молодих письменників: названі суми
Президент Петро Порошенко затвердив положення про порядок призначення стипендій для молодих письменників Фото: Страна

Президент Петро Порошенко затвердив положення про порядок призначення стипендій для молодих письменників. Відповідний указ за номером 13/2018 розміщений на сайті глави держави.

Також стипендії призначатимуться митцям у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За романом "Шантарам" знімуть серіал

Передбачається призначення 250 стипендій на рік, виплати здійснюватимуть щомісяця протягом року. Стипендії призначатимуть у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. 2018 року, відповідно до держбюджету, прожитковий мінімум для працездатних осіб становитиме: від 1 січня – 1762 грн, від 1 липня – 1841 грн, від 1 грудня – 1921 грн. Стипендії зможуть призначати повторно, але не більше 2 разів.

На здобуття стипендії висуватимуться громадяни України віком від 14 до 35 років — молоді письменники, митці у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва, які мають творчі досягнення.

Історичну драму на основі повісті Івана Франка "Захар Беркут" зніме режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко призначив стипендії для молодих письменників: названі суми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі