Ексклюзиви
понеділок, 21 грудня 2015 13:58

Помер відомий німецький диригент Курт Мазур

Помер відомий німецький диригент Курт Мазур

В США 19 грудня у віці 88 років помер відомий німецький диригент Курт Мазур. Про це повідомляє Reuters.

Мазур диригував і керував провідними оркестрами світу. З 1991 - музичний директор Нью-Йоркського філармонічного оркестру. У 2000-2007 — головний диригент Лондонського філармонічного оркестру. У 2002-2008 — музичний директор Національного оркестру Франції.

Музикант помер в лікарні в місті Гринвіч (штат Коннектикут), повідомили в Нью-Йоркському філармонійному оркестрі. "Він залишив спадщину, яка живе і по сьогоднішній день", — заявив керівник колективу Меттью ВанБизен (Matthew VanBesien).

Мазур був справжньою музичною легендою, його буде дуже не вистачати", зазначив у своїй заяві Лондонський філармонічний оркестр.

Диригент відомий своєю опозиційною діяльністю в рідній НДР. У 1989 році він двічі брав участь у вуличних протестах, на яких "виступав за фундаментальні зміни в країні, за свободу і демократію", - наголошується в телеграмі із співчуттями, яка була надіслана президентом Німеччини Йоахімом Гауком дружині музиканта.

Мазур нагороджений німецьким орденом "За заслуги" та орденом Почесного легіону. Він залишив після себе широкий репертуар записів симфоній, опер і концертів провідних композиторів-класиків.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий німецький диригент Курт Мазур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі