Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2014 19:00

Поет Тарас Федюк вийшов із складу журі "Книга року ВВС", бо не згоден з результатами премії

Поет Тарас Федюк  вийшов із складу журі "Книга року ВВС", бо не згоден з результатами премії

Український поет Тарас Федюк, президент Асоціації українських письменників (з 2000 року), вийшов із складу журі "Книга року ВВС". Про це повідомляє "Українська літературна газета".

Літератор так коментує своє рішення: "Цього року більшість членів журі запропонувало абсолютно неприйнятне для мене рішення. В обох номінаціях, а особливо в "дорослій", були книжки значно сильніші од оголошеної переможцем книги Софії Андрухович. Можу назвати лише декілька прізвищ авторів таких книг: Василь Шкляр, Сергій Жадан, Ярослав Мельник, Андрій Кокотюха, Артем Чапай. Список можна і розширити.

Крім того, м'яко кажучи, дуже дивним здалось, що книжки талановитих і відомих письменників Володимира Даниленка і Галини Пагутяк не втрапили навіть до довгого списку, сформованого безпосередньо редакцією ВВС.

Аби не дивуватись ще більше в подальшому, я вирішив вийти зі складу журі. І зробив це 9 грудня ц.р. Жодного стосунку до ухвал журі, оголошених після цієї дати я не маю.

І наостанок. Щиро бажаю керівництву поважної установи,аби воно якимось чином спромоглося пояснити деяким членам журі, що хамство під час обговорення поданих на конкурс творів - це не європейський вибір редакції ВВС".

Зараз ви читаєте новину «Поет Тарас Федюк вийшов із складу журі "Книга року ВВС", бо не згоден з результатами премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі