четвер, 15 січня 2015 18:50

Опубліковано перші ілюстрації з нового видання книг про Гаррі Поттера

Опубліковані чотири перші ілюстрації з нового видання книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. Зображення з'явилися в Twitter видавничого дому Bloomsbury.

Інтернет-користувачам показали зображення шкільного ворога Поттера Драко Мелфоя, кращих друзів Поттера Рона Візлі і Герміони Грейнджер, а також лісника школи чарівників Гогвартс Рубеуса Хагріда.

Автор ілюстрацій - художник Джим Кей, який раніше оформив фантастичний роман Патріка Несса "Голос монстра" і отримав за цю роботу нагороду як кращий ілюстратор дитячих книг.

 

Перша з книг про Гаррі Поттера з ілюстраціями Д.Кея вийде у Великобританії і США 6 жовтня 2015 року, а остання - в 2021 році.

Про те, що Джим Кей створить кольорові ілюстрації до нового видання серії книг про Гаррі Поттера, стало відомо в грудні 2013 року, коли на своєму сайті він опублікував ескіз зображення головного героя серії.

Раніше книги про чарівника видавалися у Великобританії без ілюстрацій.

Перший роман про Гаррі Поттера, "Гаррі Поттер і філософський камінь", вийшов у 1997 році, останній – "Гаррі Поттер і дари смерті" - у 2007 році.

Нагадаємо, що в Україні серія романів про Гаррі Поттера вийшло у видавництві А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га з оригінальними обкладинками художника Владислава Єрка. В інших країнах книги виходили з обкладинками американської ілюстраторки Мері ГрадПре.

Зараз ви читаєте новину «Опубліковано перші ілюстрації з нового видання книг про Гаррі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі