Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2007 14:49

Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюсь" (Фото)

Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюсь" (Фото)
На зйомках цієї стрічки помер пітерський актор Андрій Краско. З 19 квітня в прокат виходить російська фантастична мелодрама "Я залишаюсь". Київська презентація фільму пройшла в кінотеатрі "Україна". На неї з Москви прилетіла 27-річна московська актриса Неллі Уварова, зірка серіалу "Не родись красива".

- Я сумнівався щодо запрошення Уварової на роль дочки головного героя, - каже 29-річний режисер Карен Оганесян. - Як так? У нас такий акторський склад — Олена Яковлєва, Андрій Соколов, Володимир Епіфанцев, Андрій Краско і тут якась серіальна актриса?! Але мене зводили на її спектакль у РАМТ (Російський Академічний Молодіжний Театр у Москві ) і всі сумніви зникли — Неллі чудово грає. І їй необхідно зніматися, інакше назавжди залишиться Катею Пушкарьовою.

Першу роль у кіно Уварова зіграла на першому курсі ВДІКу в студентському фільмі "Полетіли". 9-хвилина чорно-біла стрічка на кінофестивалі в італійському місті Мілані отримала приз "За кращу акторську роботу".

- Після цієї перемоги я давала своє перше телевізійне інтерв"ю. І попросила, щоб мою відповідь на одне питання вирізали, - пригадує актриса. - Журналістка запитала мене і режисерку Анну Мелікян, навіщо ми прийшли в кінопрофесію, якщо російське кіно помирає. Я наївно й щиро відповіла: якщо прийшли, то не дамо йому померти. Це було 7 років тому.

Фільм "Я залишаюсь" став останнім для пітерського актора Андрія Краско. В липні під Одесою на зйомках картини "Ліквідація" актор помер від серцевого нападу. Творці "Я залишаюсь" присвятили стрічку пам"яті актора.

Андрій Краско грає лікаря Віктора Павловича Тирсу, який ніколи не вірив у загробне життя. Але після нещасного випадку він потрапляє в кому. Його душа опиняється в пустелі серед п"яти людей, які також знаходяться поміж смертю і життям. Дорогою по пустелі героям допомагає інструктор. Він задає їм питання. Наприклад, про три найсвітліших, а потім найгіркіших епізоди в земному житті. Примушує зрозуміти, чому вони хочуть жити. У когось знаходиться маса дрібних, у когось жодної причини.

Віктор Тирса розуміє, що йому шкода помирати. На землі в нього лишилась донька, яку треба врятувати від роману з одруженим кар"єристом. Та й під ліжком він лишив брудні шкарпетки, а цього не терпить дружина, яку він продовжує кохати.

- Актори – люди чуттєві. В персонажі, який помер (хоча потім і воскрес), бачили поганий знак, - веде далі режисер
– А ось Андрій Краско від моєї пропозиції зрадів, бо це була його перша головна роль в кіно.

Карен Оганесян зізнається, що найважче було вмовити на роль потойбічного інструктора Федора Бондарчука.

- Я в інтернеті вичитав анекдот: - "Тук-тук". – "Хто там?" – "Це Смерть". – "Ну й що?" – "Ну й? все". Коли Бондарчук його почув, вигукнув: "Це геніально!" – й погодився зніматися. Анекдот, до речі, у фільм теж увійшов.

Іван Столярчук

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюсь" (Фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі