Ексклюзиви
середа, 06 листопада 2013 20:20

"Не мені галереї потрібні, а я — їм" - галерея "Триптих" відсвяткувала 25-річчя
29

"Как-то с другом гуляли по Андреевскому спуску и зашли в галерею "Триптих". Там была выставка Владислава Шерешевского. Мы купили его работу "Скрипач на крыше". Потом мы решили купить галерею," - розповідає власник галереї Юрій Комельков на святкуванні 25-річчя "Триптиху" у мистецькому центрі "Шоколадний будинок".

Тут, 1 листопада, відкрили виставку творів сучасних українських художників і скульпторів. Серед них роботи Івана Марчука, Анатолія Криволапа, Олександра Сухоліта, Неллі Ісупової тощо.

"Художники любили зайти в "Триптих" выпить коньячку. Моя выставка подходила к концу, коньяку было много, выпивали вторую или третью бутылку, - розповідає художник Владислав Шерешевський. - Зашли молодые люди в галерею. Ясно, что не с какого-то приема, одеты были в спортивные костюмы после охоты. Я с большим трудом направил директора галереи к ним, потому что от нашего стола было трудно оторваться, "Иди, по-моему серьезные люди".

"Можу за 2 години зробити 10 картин, як цикл "Виходять мрії з берегів". Самоцвіти дають малюнки фантастичні, а в мене ще насиченіше, - каже гість свята художник Іван Марчук. У галереї видали великий каталог його робіт та організували найбільшу виставку одного митця в Українському домі. - Найдовше робився цикл 10-ий маршрут. Там така техніка, що не видно, як це робиться. Картина має десятки кілометрів ліній, використав техніку їх нагромадження, але їх не видно. Підходили художники, казали, ти шо з комп'ютером працюєш чи розмочив пульвірізатором? Люди не дають дорогу перейти, завжди питають, де вас можна побачити, просять автограф і дякують. Якось зайшов до окуліста, то медсестричка така щаслива була мене бачити".

Музиканти гурту "Kozak System" розглядають картину найдорожчого українського художника Анатолія Криволапа. На полотні зображена хата на фоні нічного синього неба.

"Подивись на кричущий блакитний колір, він, здається абсолютно живим небом. Глибокі кольори - це фірмовий прийом Криволапа. Вони ніби-то прямі, але насправді там є безліч ліній, які створюють об'ємне зображення", - каже бас-гітарист Володимир Шерстюк.

"В його картинах завжди присутній етнічний сюжет. Але я ніколи не бачив таку хатку на фоні такого неба. Це фантазія", - продовжує вокаліст Іван Леньо.

На святкуванні роздають роздруковані копії картини Криволапа "Вечірній степ".

"Не можу сказати, хто найбільше купує мої картини. Галереї не розголошують імена покупців. Вони дуже мудрі, пластичні, завжди можуть вийти на художника, щоб купувати картини без націнок, - розповідає Анатолій Криволап. - З кожним художником галереї заключають різні угоди. Для молодих зовсім інші проценти. Коли виставляв каталог, пропонував клієнтам представити, що це їхні картини. 90% відмовились. Деякі клієнти не хочуть розголошувати, щоб не декларувати".

Криволапа вважають найдорожчим художником України. Роботи продає за 176 тисяч доларів.

"Не мені галереї потрібні, а я - їм. Вболіваю за українське мистецтво, тому не можу не допомагати цим галереям виживати у такі складні часи, підтримаю їх своєю участю," - додає Криволап.

Ювілейна виставка "Триптиху" триватиме до 17 листопада у Шоколадному будинку.

Галерею заснували у 1988 році шість київських митців: Олександр Милозоров, Неллі Ісупова, Володимир Ісупов, Наталя Пікуш, Ніна Лапчик, Тамара Лі. У 2003 році галерею придбав Юрій Комельков.

Зараз ви читаєте новину «"Не мені галереї потрібні, а я — їм" - галерея "Триптих" відсвяткувала 25-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі