Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2021 15:11

Назвали найпопулярніші книжки в Instagram

Автор: twitter.com
  Британський інтернет-магазин OnBuy з'ясував, обкладинки яких творів найчастіше викладають в інстаграм. Найбільшу кількість постів у соцмережі має роман "Вбити пересмішника"
Британський інтернет-магазин OnBuy з'ясував, обкладинки яких творів найчастіше викладають в інстаграм. Найбільшу кількість постів у соцмережі має роман "Вбити пересмішника"

Роман "Убити пересмішника" американської письменниці Гарпер Лі є найпопулярнішою книжкою в Instagram.

Таким є результат дослідження британського інтернет-магазину OnBuy. Склали першу десятку "інстаграмних" книжок, які найчастіше фотографують для соцмережі. Для цього проаналізували гештеги - у такий спосіб визначили обкладинки, які викладають найбільше користувачів.

Обкладинку "Убити пересмішника" публікували понад 181 тис. разів.

Дія роману відбувається у 1930-х. Головний герой - адвокат зі штату Алабама Аттікус Фінч, який виховує своїх двох дітей без матері. Його призначають захищати в суді афроамериканця, помилково звинуваченого в зґвалтуванні білої жінки. Аттікус стикається з ворожістю й упередженістю міста, де расові забобони багато в чому визначають життя населення. Водночас показується дорослішання дітей Фінча. За сюжетом, у них формуються поняття справедливості, відповідальності та співчуття на противагу соціальній і расовій нерівності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці читають мало. Опублікували сумну статистику

Перелік найпопулярніших творів в Instagram:

"Убити пересмішника" Гарпер Лі - 181 341 публікування

Heir of Fire Sarah J. Maas (у перекладі російською "Наследница огня" Сары Дж. Маас, українською не перекладена) - 154 730 публікувань

"Елеанор і Парк" Рейнбоу Ровелл - 84 417 публікувань

"1Q84" Харукі Муракамі - 70 923 публікування

"Ловець у житі" Джерома Девіда Селінджера - 49 665 публікувань

"Танок драконів" Джорджа Мартіна - 28 178 публікувань

"Я - Малала" Малали Юсуфзай - 25 465 публікувань

A Tale of Two Cities Charles Dickens (у перекладі російською "Повесть о двух городах" Чарльза Диккенса, українською не перекладена) - 24 534 публікування

"До маяка" Вірджинії Вулф - 19 622 публікування

"Несподівана вакансія" Джоан Роулінг - 17 219 публікувань

Згідно з дослідженням OnBuy, найпопулярнішою літературною серією є цикл романів Джоан Роулінг про Гаррі Поттера.

На сайті опитали 2201 людину, 44% з яких зізналися, що купували книжку тільки через її обкладинку. Також визначили, що найпоширеніші кольори топобкладинок у соцмережі - червоний і чорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці не читають і що з цим робити

Роман "Убити пересмішника" вийшов друком 1960 року. Здобув Пулітцерівську премію. 2003-го посів 6 місце в списку 200 найкращих книжок за версією BBC. Загальний наклад англомовних видань становить понад 30 млн примірників. Перекладений на більш ніж 40 мов.

1962-го режисер Роберт Малліган зняв однойменний фільм за мотивами твору. Головну роль виконав Грегорі Пек. Стрічка здобула три премії "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші книжки в Instagram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі