понеділок, 28 березня 2011 20:15

На Прикарпатті запрацював апітерапічний центр

На Прикарпатті запрацював апітерапічний центр

У прикарпатському селі Блюдники Галицького району вперше в Україні на базі сільської амбулаторії запрацював апітерапічний центр, де практикують лікування продуктами бджільництва. Про це повідомив ініціатор його створення Віктор Білаш.

За словами Віктора Білаша, тут працює четверо бджолярів, які пройшли спеціальні курси з народної медицини при Національному університеті народної медицини, Академії медичних наук у столиці. Також центр отримав ліцензію Міністерства охорони здоров'я на право впровадження народної та нетрадиційної медицини.

Бджоляр розповів, що завдяки апітерапії одужало чимало людей. Найчастіше відвідувачі центру скаржаться на головний біль, простуди, підвищений чи понижений тиск, серцеву та ниркову недостатність…

"Лежати, чи навіть спати на вуликах дуже корисно для кровообігу, нервової системи, опорно-рухового апарату людини, також така процедура полегшує перебіг цукрового діабету, допомагає позбутися захворювань печінки. Бджолотерапія корисна тим, хто страждає від радикуліту, остеохондрозу, нервових розладів. Дітям, у яких ДЦП, варто набиратися енергії бджіл", - звертає увагу Віктор Білаш.

"А ще мікровібрація бджолиних крилець сприятливо впливає на нервову систему. Під таку "музику" легко засинати, тому багато людей, котрі страждають на безсоння, забувають тут про свою хворобу", - додає він.

Кожен із видів меду лікує інші захворювання, неоціненне значення для людського організму мають такі бджолопродукти – маточне молоко, перга, підмор, квітковий пилок та прополіс.

Зазначимо, у центрі частину ліків - трави, лікувальні чаї та прополіс дають безкоштовно. Також проводять консультації щодо здорового харчування, а перед тим кожного, хто приходить у центр, опитують, як він живе, що їсть, мотивуючи це тим, що чимало хвороб від неправильного споживання їжі.

Варто звернути увагу, що таке лікування протипоказане тим людям, які мають алергію на мед та медові продукти.

 

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті запрацював апітерапічний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути