Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2014 12:02

На Книжковому Арсеналі розказують про забутих класиків

На Книжковому Арсеналі розказують про забутих класиків

Протягом 5 днів на міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал" відомі письменники та фахові літературознавці читатимуть лекції "Забуті класики". Вони розкажуть про українських класиків, чиє місце в літературі недооцінене або забуте.

Сьогодні, 9 квітня, доктор філологічних наук, професор та дослідниця української філософської лірики Елеонора Соловей прочитає лекцію - "Володимир Свідзінський: історія відсутності й повернення". Вона відбудеться у залі 3, о 17:00.

Крім того, прочитають лекції про таємниці життя і творчість В. Домонтовича, ключову постать в історії української драматургії - Миколи Куліша, про класика фейлетонної доби Ірину Вільде та Михайля Семенка, який творив поезію "уличних фоліянтів".

Серед лекторів також - письменник Тарас Прохасько, літературознавець, літературний критик, доктор філологічних наук Віра Агеєва, літературознавець та письменник Іванюк Сергій, та український поет, прозаїк і критик В'ячеслав Левицький.

Фестиваль проходить в приміщенні Мистецького Арсеналу, що по вулиці Лаврській, 10-12. Вхідні квитки коштують — 20 гривень, для студентів і пенсіонерів – 10 гривень, для дітей вхід безкоштовний, а за 50 гривень можна придбати абонемент на всі 5 днів фестивалю. І в будні з 11.00 до 14.00 – вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «На Книжковому Арсеналі розказують про забутих класиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі