Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2019 17:30

На Франкфуртському книжковому ярмарку відкрили український стенд
5

Фото: chytomo.com

На 71-у книжковому ярмарку у німецькому Франкфурті-на-Майні відкрили український стенд. Представляє 28 вітчизняних видавництв. Це рекордне число за роки участі нашої країни у заході.

Площа стенду 140 кв.м. Має чотири зони: для ділових перемовин, експозиції видавництв-учасників ярмарку, книжки найкращого книжкового дизайну Книжкового Арсеналу, а також експозиція Українського інституту книги.

"25 років наша асоціація намагалася показати, що Україна — культурна країна, в якій є література, що вона також присутня на мапі світу. І 2015-й рік став переломним у цьому процесі. Культура завжди йде попереду політики, і я маю щирі сподівання, що Україна нарощуватиме свою присутність не лише розмірами стенда, але й кількістю учасників", — каже президент Української асоціації видавців Олександр Афонін на церемонії відкритя стенду.

Гаслом української виставки на ярмарку стала фраза "Україна: Історія Історій".

"Ця фраза передбачає гру слів навколо слова "історія", яка дозволить ініціювати дискусії на трьох рівнях: підняти тему історичної пам'яті, зробити акцент на цінності кожної окремої людини та її долі, а також використати актуальний зараз формат сторіз в соцмережах, за допомогою якого матимемо можливість розповісти про сучасну українську літературу більш ефектно", — каже керівниця відділу міжнародної співпраці Українського інституту книги Олена Геда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Токарчук дружить з усіма українськими письменниками

Франкфуртський книжковий ярмарок — найбільша книжкова виставка світу. Відбувається щороку у жовтні в місті Франкфурт-на-Майні, Німеччина. 2019-го проводиться у 71-е. Цього року на ньому представлені 7450 експонатів з понад 100 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «На Франкфуртському книжковому ярмарку відкрили український стенд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі